<<články >>

Internet je zázračné médium. Možná se ptáte, co to má společného se srazem v Třebíči? Odpověď je jednoduchá. Není právě mým hobby objíždět srazy, tím méně srazy, které jsou od mojí garáže přes 200 Km. Jel jsem zkrátka proto, že se semnou právě přes Internet seznámila jedna ze spoluorganizátorek akce a sladkému dívčímu hlásku se těžko odolává. Však to znáte.

Text & Foto:Kevin


Po příjezdu se snažíme ubytovat, ale až poté co se zahříváme několika panáky. Velkým překvapením jsou ceny. Panák whisky stojí třicet korun, stejně jako grilované maso. Vstupné na celý víkend je padesátka a za flek v chatce zaplatíte rovněž pade. Počasí sice není jako v jižní Itálii, ale neprší a tak se ubytováváme a vyrážíme na plac mezi motorky. V pátek je to akce ryze motorkářská. Je tady jen ten, kdo chtěl opravdu přijet a padesát motorkářů se rychle dává dohromady. Davy se očekávají až na vyjížďce.

V Sobotu se na Třebíčské náměstí začali motorkáři sjíždět už ve dvě, ačkoliv vyjížďka byla ohlášena od tří. V půl třetí začíná náměstí praskat ve švech. Slunce paří a všechny slunečníky jsou beznadějně obsazeny. Asi v půl čtvrté začíná rachot a motorky krouží kolem náměstí. Po několika okruzích kolona náměstí opouští a pokračuje skrz Třebíč. Po průjezdu městem se vydáváme na padesátikilometrovou vyjížďku, směrem na Jaroměřice přes Moravské Budějovice, Želetavu a Předín až na Březovou. Jede se krásným krajem a já děkuji bohu za slunce, které nám prohřívá těla. Když se kolona začne blížit zpět ke kempu, někteří motorkáři se oddělují a jedou neznámo kam. To nechápu, vždyť sraz teprve začíná. Možná že dávají v bedně nějakou motorkářskou telenovelu. Z náměstí vyjíždělo jistě přes tři stovky motorek a do kempu doráží tak stovky dvě.

Večer probíhá v souladu se všemi srazovýmy pravidly. Soutěže, kde se trumfuje hlavě Třebíč a zbytek planety, kapely a super striptýzek. Právě při něm bohužel začíná poprvé pršet, ale nikomu to zdá se nevadí. Dál se pije, jí a dál se motorkáři prohřívají u ohně. K ránu jdou někteří dokonce i spát. A pak to přišlo. To ráno. Hrůza! Všichni hledají části výstroje vyhánějí neznámé lidi ze svých spacáků a snaží se alespoň se ctí přežít. Ta cesta domů mi nahání husí kůži, ale nedá se nic dělat. Loučíme se s Třebíčí s organizátory a slibujeme si další družbu. Co dodat? Sraz v Třebíči má neopakovatelné kouzlo. Je na první pohled vidět rozdíl mezi masovými akcemi podobného druhu, kde každý jen nastavuje dlaň a snaží si namastit kapsu. V Třebíči je všechno děláno pro kamarády motorkáře, pro ty co motorkami opravdu žijí.



Komentáře k článku
autor: puhAgpYtTyEydhtHgA mail: iayrlc@gwksww.com
1.5.2015
QyaPZUWcY

autor: pBGBziWL mail: yxtrpx@lmghkf.com
1.5.2015
IxnWHpneSwADPPGbi

autor: Tenshi mail:
30.6.2003
Čauky